Ability Magazine intervjuar Avril Lavigne (Översatt)

Grammy-nominerade sångaren Avril Lavigne har sålt mer än 35 miljoner skivor världen över. Hennes låtar "Complicated" och "Girlfriend" rankas som de största låtarna för denna dekad. Hon är uppvuxen i Kanada och blev signerad som 17 år och lanserade The Avril Lavigne Foundation för att hjälpa unga människor med seriösa sjukdommar. 

Vad motiverade dig till att starta den här foundationen?
Ända sen början av min karriär så har Make-A-Wish-Foundation berättat för mig att det fanns människor som ville träffa mig, så jag åkte till sjukhus och träffade barn som var sjuka. Det var väldigt rörande för mig så jag ville starta en egen foundation. Jag lanserade den 2010. Varje år när jag fyller år så har vi någon slags kampanj. Förra året så fick vi ihop pengar för 30 idrottare som fick åka till Special Olympics.

Det låter så kul!

 

Det är det verkligen. Jag har samarbetat med Easter Seals och vi har skickat barn till sommarcamper. När jag har besökt dem så har dom varit så glada att jag bara ville bli mer involverad. Vårt senaste sammarbete är med Special Olympics, vi har samma mål. Jag skrev en låt som heter "Fly" för några år sedan för mi nfoundation, den handlar om att lyfta upp människor och berätta för dem att aldrig ge upp. Alla inkomster för den singeln går till Special Olympics. Jag spelade även in en video för låten och idrottarna är stjärnorna i vicdeon. Vi pratar även om att jag ska uppträda med låten på Special Olympics World Games i Los Angeles.

Det blir nog roligt!

Ja!

Var videon filmad i Los Angeles?

Vi filmade den i Kanada. Fyra av de 30 idrottarna som jag sponsrade kommer att vara med i World Games i Los Angeles. Det kommer att bli ett race där och de kommer att spela min låt. Det kommer bli coolt! 

Det låter fantastiskt!

Jag är glad att jag samarbetar med SO.

Du har själv mött lite prövningar nyligen. Känner du dig bekväm nog att tala om hur du blev diagnoserad? 

Det var en väldigt lång process men jag visste hela tiden vad jag hade. Jag såg så många doktorer och specialister och ingen kunde berätta vad det var, men jag sa hela tiden "Jag vet att det är borrelia" och dom sa "Nej, man får inte borrelia". Tillslut såg jag en borrelia specialist och fick rätt sorts test. 

Hur mår du nu?

Bra. Det har varit en resa. Jag har tagit medicin i flera månader nu och jag har flera månader till attt amig ann. Snart kommer jag att bli bra. Min doktor sa att jag blir bra mycket snabbare än vad hon trodde. Jag är så tacksam att jag bara hade det i sju månader innan jag fick medicinering. Vissa har borrelia i år och måste bli behandlad i flera år. Min medicinering kommer att vara i ungefär nio månader. Den här upplevelsen har gett mig så mycket perspektiv. Jag kommer att komma ur detta så mycket starkare och mer påläst. Jag har haft möjligheten att fortsätta med projekt, typ som att släppa Fly och jobba med SO. Det är något jag planerat länge och det händer nu, så allt är bra.

Av ren nyfikenhet, vad är du på för mediciner?

Flugan förstör flera organ i din kropp. Så du måste ta flera olika typer av antibiotika för att förstöra alla olika former - flugan är smart! Du kan inte bara ta en antibiotika. Jag tar vissa speciella mediciner som min doktor anser vara extra bra för just mig. Folk borde alltid hitta en bra läkare. Min doktor hade faktiskt borrelia själv, jag tycker hon är helt fantastisk! När jag tog testet så fick jag svar direkt att det var något fel. Det finns flera olika test man kan göra, o de flesta doktorerna är emot dem i USA. Men du måste ta testen och testa dem flera gånger för att vara säker!

Hur kunde du gissa på att du hade borrelia hela tiden?

Mina symptom var identiska med alla i böcker. Mina vänner sa även att de trodde jag hade borrelia så jag började läsa om det. Vart bor du?

Vi bor i LA.

Det finns fler experter på the East Coast för det är vanligare där, men det finns även i Kalifornien. Vissa doktorer erbjuder bara akut-medicinering vilket funkar ifall du precis blivit biten, men om du har haft det för ett tag så måste man medicines på annat sätt. Lyssna på dig själv och läs om det!

Mycket bra tips. Vad är dina planer? Kommer du att må bättre och sedan turnera igen? 

Jag är ungefär 80% bättre nu. Det är en lång process och jag kan se ljuset. Min hälsa är min prioritet just nu men jag kände mig faktiskt bra nog att spela in en låt för några veckor sedan. Jag har även film-projekt på grund. Jag har låtit fans designa t-shirts. Abbey Dawn kommer tillbaka. Det går framåt! Man kan inte låta misslyckande och sorg bryta ner dig. Du måste vara positiv och fortsätta uppåt!  

Emma

Kommer Avril ut med en ny låt snart? Hoppas det blir någon låt som liknar sk8er Boi då.

Svar: Ja, hon har sagt att nästa månad/denna kan hon prata mer om det!
/ Admin Black ★

Maria

Ryser varje gång jag lyssnar på Fly <3

Är du en Little Black Star?

Namn/smeknamn:


E-postadress(postas ej):


Bloggadress:


Din Kommentar: