Avril Lavigne släpper sitt album i början av nästa år | Billboard

Avril Lavigne ställde upp i en stor intervju med tidningen Billboard. I tidningen berättar hon att albumet beräknas komma i början av nästa år. Här är den sammanfattade intervjun översatt:

 
"The motherfucking princess" är i hennes jävla slott. Prinsessan, vid namn Avril Lavigne, satte sig själv som nummer 1 år 2007 med låten "Girlfriend". Slottet finns i Los Angeles - men är också det enda Avril Lavigne erövrat sedan turnéns slut 2014.
 
Några veckor innan singelsläppet "Head Above Water" så sitter Lavigne i sin hemmastudio. Det är rummet där hon spelat in den största delen av plattan hon planerar att släppa i början av 2019. 
Lavigne har många låtar om att festa, och när jag entrar hennes hus möts jag av en Jack Daniel's flaska. Avril Lavignes publicist bad mig även ta med lite rosé påväg till henne. Men Avril dricker elektrolyt vatten, för att bekämpa hennes allergier. Avril Lavigne berättar för mig att hon målat mycket och att mycket av den konst som syns i hennes foajé är hennes egen. Hon visar mig hennes rosa kalender som hennes mamma gav till henne. I kalendern kan man varje dag se en bön på toppen av sidan och gitarr ackord tillsammans med to do-listor. Jag läser: Göra klart albumet. Filma videon. Tandläkaren.

Allt är så... vuxet. Någonting som Lavigne innan skjutit undan med låtar som "17" och "Rock N Roll". Mellan dessa låtar, och September singeln "Head Above Water", så har vi bara fått höra om Lavigne några få gånger. När hon dykte upp på Good Morning America 2015 för att berätta om hennes borrelia diagnos, när hon skilde sig från Chad Kroeger senare samma år och sedan på scen med Taylor Swift. Lavigne berättar att hon faktiskt tänkte tanken, jaha, jag antar att jag är klar med musiken nu.

Och ja, den lugna 34-åringen som sitter framför mig nu verkar inte riktigt redo att rocka. När Lavigne berättar om hur exalterad hon är för att göra det här reportaget, låter hennes röst ganska slö. Vill hon inte ha sin krona längre? Varför försvann hon för fyra år sedan?
 
Men brat:en lever fortfarande i henne. Hon byter ut hennes nyttiga dryck mot rosé och åker på hennes rosa skateboard i hennes rosa vans. Lavignes mamma och styvfar är på besök från Kanada, chillar i trädgården bredvid poolen. I poolen finns massvis av floaties. Lavigne vill understryka att det i hennes slott är okej med alla typer av aktiviteter - även inomhus. Hon berättar för mig att vi senare kommer dricka champagne för att fira. När Avril Lavigne är exalterad så fnittrar hon och skrik. Hon har tydligen precis som jag, en resting bitch röst.
 
På väggen hänger Avril Lavignes senaste billboard omslag. Den är tio år gammal, men bortsett från några nya tatueringar, så ser Lavigne likadan ut. I köket finns en skylt där det står "Wine! How classy people get wasted".
 

Hennes idol är den unga Shania Twain. "Jag älskar Shania! Hon är så het" säger Avril Lavigne.
Och se där, Lavigne hade tydligen inte hört talas om hennes kärleksaffär. (År 2008 blev Shania Twain lämnad av sin man, som blev tillsammans med Shanias nära vän. Efter ett tag blev Shania sedan tillsammans med den kvinnans ex.). Lavigne verkar irriterad, speciellt när en av hennes assistenter säger att de kanske till och med hade switchat med varandra innan de gjorde slut. "Vad är meningen med att gifta sig?" säger Lavigne tyst, som skilt sig två gånger. "Den viktiga frågan här, är vem som har störst k*k!" säger Lavigne piggt.

 
 
Lavigne började känna sig dålig under turnén år 2014. Hon gick till många läkare och frågade dem samma frågor. När turnén slutade blev allt värre. En av mina vänner förstod tillslut vad som pågick och sa "Tjejen, jag tror du har borrelia". Avril Lavigne fick via vänner tag på en specialist inom just borrelia för att få hjälp. "Jag var sängliggandes i två jävla år," säger hon. Det var som att bli gaslightad av sin egen kropp. Hon var fast. Läkare satte henne på många antibiotika-kurer för att försöka få bort borrelian. "Det är en slags insekt, du får ta antibiotika och det försöker döda sjukdomen. Men insekten är sjukt smart, så man måste vara på flera olika kurer samtidigt. Jag var odiagnotiserad väldigt länge, jag blev fucked."

Under den här tiden var det svårt att förstå hur Lavignes situation såg ut från hennes sociala medier. Hon la upp glada posts om hennes Good Morning America intervju. "Jag kände: Jag ska vara stark och berätta för världen om det här. Jag gjorde det för att jag skulle släppa låten Fly, jag ville att låten skulle gå bra eftersom det var en välgörenhetslåt, så jag var tvingad att sitta framför kameran och prata om allt. Jag var dock inte redo alls, jag skulle inte ha gjort det. Jag var kaos. Jag lekte modig för jag ville styra över vilken identitet jag fick i media. Så när intervjun var ute, tog jag en bild och la upp för att låtsas att livet var så jävla underbart." säger hon.

Lavigne verkar irriterad. Irriterad på alla läkare som inte kunde läka henne, och irriterad på hur intervjun hos Good Morning America var klippt och irriterad för att hon ens behöver prata om det här. "Jag är helt öppen med dig nu. Jag vill verkligen inte prata om det här. Men jag måste" säger hon. 

En natt, när hon knappt kunde andas och därför låg i samma säng som hennes mamma, började hon be. "Jag hade accepterat att jag skulle dö. Jag kände i den stunden att jag var under vattnet och påväg att drunkna. Så jag kände verkligen: God, help me keep my head above the water." Då tog hon tag i telefonen, öppnade anteckningar och skrev ned det. Hon hade början av en låt, och om inte en väg upp ur vattnet, en väg för att se ytan.

Och Head Above Water låter som den bön det är. På låten är Lavignes röst stor. "Musik kan göra mycket", säger Lavigne.

Nu skålar vi i champagnen. Och det finns så mycket att skåla för. Skål för Lavignes album och turnén som kommer. Skål för att våga vara öppen och känslig. Skål för att växa upp. Skål för att åka skateboard genom ett slott och att ge fan i vad människor säger. Skål för the motherfucking princess. "Hon har gått från en motherfucking princess, till Queen Lavigne, hur låter det va?" Säger Lavigne.


 

Hela intervjun: Billboard

 
Maria

Längtar SÅÅ tills nya albumet släpps! <3

Är du en Little Black Star?

Namn/smeknamn:


E-postadress(postas ej):


Bloggadress:


Din Kommentar: